Hai cu noi la școală

În acest an şcolar, elevii Liceului Teoretic „George Emil Palade”, Constanţa au colaborat în desfășurarea unor activității, pentru a face o lume mai bună, cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României, filiala Constanţa – Cercetașii Marini.

În noiembrie 2017 am susţinut proiectul „Hai cu noi la școală”, elevii şi cercetaşii au pregătit ghiozdane cu rechizite pentru a fi donate, haine şi alimente pentru familii în nevoi din nordul României. Acest proiect ne-a oferit oportunitatea de a merge în judeţul Suceava, de a cunoaște situația copiilor și de a desfășura activități educative împreună cu aceştia.În această frumoasă experienţă fiecare dintre noi am avut responsabilităţi de îndeplinit: gătit, cumpărături, autogospodărire – am fost împărțiți pe grupe, pentru ca fiecare grupa să gătească într-o zi diferită. De asemenea, am fost în două hike-uri urbane: primul hike urban a fost când am vizitat mânăstirea din Gura Humorului şi am aflat istoria costumului popular bucovinean. Apoi am participat la un festival de film. În al doilea hike urban am vizitat meleaguri pline de istorie – Cetatea Sucevei. Acolo a depus promisiunea de cercetaş, un aspirant cercetaş din patrula de exploratori… a fost foarte emoţionant!

Muzeul de istorie din Suceava şi Muzeul Satului a fost o adevărată lecţie de cultură românească bogată în tradiţii şi obiceiuri specifice zonei.Hike-ul montan ne-a învăţat să ne orientăm în natura mamă, să descoperim minunăţiile pădurii, fructele, frunzele speciilor de arbori şi să folosim busola.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.