Scoala Postliceala Sanitara

Viziunea

Într-o societate competitivă, mereu în schimbare, Şcoala Postliceală Sanitară din cadrul Liceului Teoretic “ George Emil Palade”, îşi propune să-şi dezvolte un parcurs unic printre şcolile de profil din municipiul Constanţa prin satisfacerea nevoilor de educare şi formare a asistenţilor medicali, prin anticiparea viitorului şi facilitarea tranziţiei rapide de la şcoală la viaţa activă în raport direct cu cerinţele şi standardele europene.

Misiunea

Misiunea Şcolii Postliceale de Stat din Constanţa este orientată spre formarea unor profesionişti competenţi, la standarde europene, capabili să facă educaţie pentru sănătate şi să acorde îngrijiri de nursing, individualizate şi personalizate atat în unităţile sanitare cât şi în comunitate.

Misiunea Şcolii se suprapune pe misiunea Nursing-ului care reprezintă, în orice ţară civilizată, nucleul de baza al promovării şi ocrotirii sănătăţii.

Considerăm că avem definită, în mod clar, noţiunea de performanţă în activitatea de îngrijire şi suntem responsabili pentru calitatea serviciilor de îngrijire a sănătăţii oferită de absolvenţii noştri în calitate de furnizori de îngrijiri de sănătate.

Şcoala Postliceală Sanitară este o şcoală cu tradiţie, care oferă elevilor cursuri de orientare şi consiliere profesională, oferindu-le şansa de a se integra direct în sistemul îngrijirilor de sănătate (SIS) sau de a-şi continua studiile în învăţământul superior (Facultatea de Nursing, Facultatea de Moaşe sau Facultatea de Medicină Generală).